Ring 2061 1294 og få hjælp nu

Stresshåndtering

Der er ikke nogen mirakelkur eller quick-fix, der kan  fjerne  en tilstand af vedvarende stress uden, at der samtidig gøres noget ved de bagvedliggende faktorer. Dette sker typisk gennem et veltilrettelagt  stressbehandlingsforløb og forebyggelsesindsats.


Der findes dog teknikker, der på kort sigt kan bruges til at håndtere en stresset tilstand (stresshåndtering). Teknikkerne bag stresshåndtering kan dæmpe symptomerne, men vil  kun være symptombehandling på længere sigt.


Det mest  oplagte er at være bevidst om din vejrtrækning. Tager du små gisp, der kun når til brystkassen, når du er under pres? (overfladisk vejrtrækning). Kroppen har brug for ilt og energi, og det giver du bedst ved at trække luft helt ned i maven gennem næsen og så roligt puste ud gennem munden. Overfladisk vejrtrækning  bidrager til kroppens stressniveau og  gør kroppen "klar til kamp". En tilstand, den ikke kan opretholde over tid. Dette er en stresshåndtering, der er både nem og effektiv at praktisere.


En anden kendt teknik i forbindelse med stresshåndtering er  ganske enkelt at få italesat dine behov over for dine omgivelser. Noget forbavsende mange af os viger tilbage fra at praktisere.  I stedet for at ønske en kollega hen hvor peberet gror, kan du overveje at konstruktivt  konfrontere vekommende med, hvad der går dig på. For eksempel  "Jeg har behov for, at du lige sætter farten lidt ned, når  du gennemgår  materiale med mig" eller "Jeg bliver ked af det, når du taler sådan til mig".   Modtageren  vil ofte værdsætte denne klare kommunikationsform.


Mere om symptomer på stress

Mere om stressbehandling 

 

Katrine   Marie Jensen • tlf.: 2061 1294 • km@stresskonsulenten.com

Copyright © Stresskonsulenten 2018