Ring 2061 1294 og få hjælp nu

Hvad stress  gør ved dig og din krop

Stress er en helt almindelig og nødvendig kropslig og mental overaktivering, der opstår med det formål at klare akutte ekstra belastninger, som vi udsættes for i vores daglige liv. Men når stressbelastningen varer ved over længere tid, og organismen ikke får tid til at restituere (genopbygge) sig ved at hvile, kan det have konsekvenser i form af fysisk og psykisk lidelse, fordi den biologiske og mentale balance er bragt i uorden. Behandlingen (rehabiliteringen) har til sigte at hjælpe organismen med at finde tilbage til denne balance igen.


Der er to former for stress:


Den sunde:

  • Kroppen går i alarmberedskab, og vi får løst den opgave, der stresser os. Herefter går kroppen tilbage til normaltilstanden. Stressreaktionen er nødvendigt for at kunne reagere hurtigt i pressede situationer.


 

Den usunde:

  • Når den stressende situation ikke forsvinder, men fortsætter og fortsætter, er kroppen i konstant beredskab. Vi får ikke lov til at slappe af. Det er skadeligt, og kan have konsekvenser i form af fysiske, psykiske og adfærdsmæssige lidelser, fordi den biologiske og mentale balance er bragt i uorden.


Alt for mange  udfører deres daglige opgaver med at gå på arbejde, passe hjem og børn i en tilstand af stress. Det er altafgørende, at  der så tidligt som muligt  gøres noget effektivt ved problemets rod gennem korrekt forebyggelse og behandling.

Katrine   Marie Jensen • tlf.: 2061 1294 • km@stresskonsulenten.com

Copyright © Stresskonsulenten 2018