Stresshåndtering

Ring 2061 1294 og få hjælp nu

Stresshåndtering

Der er ikke nogen mirakelkur eller quick-fix, der kan fjerne en tilstand af vedvarende stress uden, at der samtidig gøres noget ved de bagvedliggende faktorer. Dette sker typisk gennem et veltilrettelagt stressbehandlingsforløb og forebyggelsesindsats.

 

Der findes dog teknikker, der på kort sigt kan bruges til at håndtere en stresset tilstand (stresshåndtering). Teknikkerne bag stresshåndtering kan dæmpe symptomerne, men vil kun være symptombehandling på længere sigt.

 

Det mest oplagte er at være bevidst om din vejrtrækning. Tager du små gisp, der kun når til brystkassen, når du er under pres? (overfladisk vejrtrækning). Kroppen har brug for ilt og energi, og det giver du bedst ved at trække luft helt ned i maven gennem næsen og så roligt puste ud gennem munden. Overfladisk vejrtrækning bidrager til kroppens stressniveau og gør kroppen "klar til kamp". En tilstand, den ikke kan opretholde over tid. Dette er en stresshåndtering, der er både nem og effektiv at praktisere.

 

En anden kendt teknik i forbindelse med stresshåndtering er ganske enkelt at få italesat dine behov over for dine omgivelser. Noget forbavsende mange af os viger tilbage fra at praktisere. I stedet for at ønske en kollega hen hvor peberet gror, kan du overveje at konstruktivt konfrontere vekommende med, hvad der går dig på. For eksempel "Jeg har behov for, at du lige sætter farten lidt ned, når du gennemgår materiale med mig" eller "Jeg bliver ked af det, når du taler sådan til mig". Modtageren vil ofte værdsætte denne klare kommunikationsform.

 

Mere om symptomer på stress

Mere om stressbehandling

 

 

 

 

Katrine Marie Jensen • tlf.: 2061 1294 • km@stresskonsulenten.com

Copyright © Stresskonsulenten 2018